Τρίτη 2 Απριλίου 2013

900.000 κενές θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής


Αν και είναι ο μόνος τομέας στην Ευρώπη που παρουσιάζει αύξηση, αυτός της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών (ICT), βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μεγάλο πρόβλημα.
Το 2015 θα εμφανιστεί ένα κενό 900.000 θέσεων εργασίας στον κλάδο, τη στιγμή που 26 εκατομμύριοι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να βρουν εργασία.
Για το λόγο αυτό η Κομισιόν ξεκίνησε πρόσφατα το πρόγραμμα "Μεγάλου Συνασπισμού" σε συνεργασία με επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα, η οποία φαίνεται να ήρθε κάπως αργοπορημένα, αφού το πρόβλημα που θα προέκυπτε ήταν γνωστό από το 2009.
Τότε υπήρχαν εκτιμήσεις ότι θα εμφανιστεί έλλειψη περίπου 700.00 ατόμων με τις κατάλληλες γνώσεις για να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες. Μάλιστα ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε πρόσφατα στις 900.000.
Οι ελλείψεις σε προσωπικό παρουσιάζονται κυρίως σε χώρες, όπως η Γερμανία, οι Σκανδιναβικές χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία. Την ίδια στιγμή, οι χώρες της νότιας Ευρώπης εξακολουθούν να πλήττονται από υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου