Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Shell EcoMarathon: διάκριση για το Πρωτότυπο Όχημα με Ηλεκτρική Μπαταρία του TEI Πειραιά

Shell EcoMarathon: διάκριση για το Πρωτότυπο Όχημα με Ηλεκτρική Μπαταρία του TEI Πειραιά

Πάνω από 200 ομάδες φοιτητών έδωσαν και φέτος το “παρών” στο διαγωνισμό Shell EcoMarathon Europe 2014, που διεξήχθη από τις 12 ως τις 19 Μαΐου στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας.
Η ομάδα “Poseidon” του ΤΕΙ Πειραιά, μετρώντας στο ενεργητικό της δύο ακόμη συμμετοχές  στο διαγωνισμό, κατάφερε να κατακτήσει την 11η θέση ανάμεσα σε 49 ομάδες με το όχημα “ΤRIREME” συμμετέχοντας στην κατηγορία “Πρωτότυπου Οχήματος με Ηλεκτρική Μπαταρία”.
Το όχημα ΤRIREME πέτυχε επίδοση 528 χιλιομέτρων ανά Κιλοβατώρα επίδοση, κατανάλωση ενέργειας που ισοδυναμεί με 4963,2 χιλιόμετρα ανά λίτρο βενζίνης.
Όπως γνωστοποίησε στο econews.gr η Κυριακή Αναστασοπούλου, φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πειραιά και μέλος της ομάδας Poseidon, “τα μέλη της ομάδας μη έχοντας τους απαραίτητους πόρους και αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες στην πορεία τους για το διαγωνισμό, κατάφεραν να διατηρήσουν το ομαδικό τους πνεύμα, επέδειξαν πείσμα και πάνω από όλα θέληση και έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα καταρρίπτοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία”.
shell-ecomarathon-europe-poseidon-114959 (2)Τώρα η ομάδα έχοντας κερδίσει το προσωπικό της στοίχημα για ελάχιστη κατανάλωση, μετρά αντίστροφα το χρόνο για την επόμενή της συμμετοχή το 2015 και φιλοδοξεί να ξεπεράσει τη φετινή της επίδοση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό Shell EcoMarathon Europe  συμμετείχαν πάνω από 200 ομάδες φοιτητών, ενώ η εκδήλωση προσέλκυσε πάνω από 3000 επισκέπτες.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου