Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Επαγγελματική Κατάρτιση στην Ισπανία μαθητών σχολείου μας

Έξι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού μαζί με άλλους 6 μαθητές του ίδιου τομέα, του ΕΠΑΛ Καστοριάς, με δύο (2) συνοδούς καθηγήτριες τις κυρίες Εφοπούλου Αναστασία & Μπούσιου Δήμητρα, ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία, για πρώτη φορά στο νομό μας, Πρόγραμμα Κινητικότητας Leonardo Da Vinci,στη Σεβίλλη και τη Μαδρίτη της Ισπανίας από 8 έως και 23 Μαρτίου 2014.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην υποστήριξη της κινητικότητας μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, προσφέροντάς τους μια μοναδική ευκαιρία ν’ αποκτήσουν κατάρτιση στο αντικείμενο του τομέα τους, σε μια ξένη χώρα. Η εργασιακή εμπειρία μπορεί να διαρκέσει από 2 εβδομάδες μέχρι και 6 μήνες.
Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας οι μαθητές/μαθήτριες, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οκτώ (8) επιχειρήσεις και δύο (2) επαγγελματικά σχολεία και να καταρτιστούν στις: «Σύγχρονες Τεχνολογίες Διαδικτύου» (Modern Internet Technologies).
Παράλληλα, τους δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούν μέσα σε ένα διαφορετικό γεωγραφικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, περιβάλλον, να επισκεφτούν μουσεία, αξιοθέατα, να αποκτήσουν γλωσσικές δεξιότητες στα Αγγλικά και στα Ισπανικά.
Το σύνολο των εξόδων (μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, πολιτισμικά, γλωσσική προετοιμασία) καλύφθηκαν 100% από το πρόγραμμα.
Επέστρεψαν όλοι με επαγγελματικές γνώσεις, δεξιότητες, εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής!!!
Για τις δύο επόμενες σχολικές χρονιές έχουν υποβληθεί προτάσεις για χρηματοδότηση αντίστοιχων προγραμμάτων σε Πορτογαλία (Λισσαβόνα) και Ιταλία (Ρώμη και Σικελία).
Επίσης έχει υποβληθεί και πρόταση σύμπραξης με άλλα σχολεία, σε συνεργασία με άλλες 6 χώρες (Ολλανδία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Λετονία), στην οποία προβλέπεται μετακίνηση μαθητών σε όλες τις συνεργαζόμενες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου