Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Καστοριάς αντιστέκεται και δημιουργεί



Απο το http://www.prlogos.gr

Ένας μετεωρολογικός σταθμός από φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Εδώ και τρεις βδομάδες φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός μετεωρολογικού σταθμού,ο οποίος σχετίζεται με τους τρεις κλάδους της πληροφορικής το τμήματος, του λογισμικού, του υλικού και των δικτύων. 
Ο σταθμός πέρα από τις κλασικές μετρήσεις ανέμου, υγρασίας, θερμοκρασίας, βροχοπτώσεων θα εφοδιαστεί και με αισθητήρια για μετρήσεις αερίων, υδρογόνου, διοξειδίου του άνθρακα κ.ο.κ. Ο πρόεδρος του Ι.Ε.Ε.Ε. Student Branch Χρήστος Χυτήρης μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα μέσα από τη συχνότητα του West Channel για τις προοπτικές του εγχειρήματος.
Ένα πρώτο σκεπτικό είναι να βγει σε εφαρμογή android για smartphones , ώστε να έχουν πρόσβαση στις μετρήσεις όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Οι μετρήσεις θα αναρτιούνται στην ιστοσελίδα του τμήματος κάθε έξι ώρες .Μια μελλοντική προέκταση είναι η τοποθέτηση κάμερας κατά τη διάρκεια της ημέρας για τις μεταβολές του καιρού. Πιθανόν να προστεθούν κι άλλα αισθητήρια και μετρήσεις αερίων και κοντά στο Πάσχα θα έχουμε την πρώτη έκδοση σε εφαρμογή με εβδομαδιαία και μηνιαία αποτελέσματα.
Ο προϊστάμενος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής κ. Μιχάλας Άγγελος αναφέρθηκε για τις φοιτητικές εθελοντικές ομάδες του τμήματος με κορυφαία την Ι.Ε.Ε.Ε. Student Branch , η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του διεθνούς ινστιτούτου ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών. Διοργανώνει συνέδρια, σεμινάρια, workshops, ομιλίες σε θέματα που αφορούν το τμήμα, συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενημερώνει τους φοιτητές .

Το παγκοσμίας εμβέλειας καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης που ακολουθείται στη δομή δικτύων, το μεταπτυχιακό σε σύγχρονα συστήματα τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας διαδικτύου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι μερικές μόνο από τις πολυάριθμες δράσεις του δραστήριου τμήματος. Η εκμάθηση και διάδοση του ελεύθερου λογισμικού και του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, η ομάδα ρομποτικής και το ερευνητικό εργαστήριο προστίθενται στις δράσεις του τμήματος τριών κατευθύνσεων: σε μηχανικούς δικτύου, λογισμικού και ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
Οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχοληθούν σε διάφορους τομείς σχεδίασης , υλοποίησης προϊόντων πληροφορικής, λογισμικού ,καθώς και στην εγκατάσταση δικτύων επικοινωνιών.
Ι.Π.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου