Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Αγρότες ρομπότ εισάγει η γαλλική εταιρεία Naïo Technologies ..



 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

Με γοργά βήματα προχωρά η ανάπτυξη της αγροτικής τεχνολογίας και η χρήση της ρομποτικής επιστήμης. Η γαλλική εταιρεία Naïo Technologies ανακοίνωσε την κατασκευή δύο νέων αγροτικών ρομποτικών μηχανημάτων, ενώ εντός του 2016 αναμένεται να κατασκευάσει ακόμα ένα.

Δύο νέες ρομποτικές κατασκευές εισάγει και παρουσιάζει στην αγορά της αγροτικής τεχνολογίας η γαλλική εταιρεία Naïo Technologies. Τα δύο νέα ρομπότ αναμένεται να προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της χρήσης χημικών ουσιών στις καλλιέργειες, στις συνθήκες εργασίας των αγροτών και στην καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. 

Παράλληλα, η εταιρεία στοχεύει και στην κατασκευή ενός ακόμα ρομπότ εντός του 2016, που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τους αμπελώνες, οι οποίοι αποτελούν σήμα κατατεθέν της γαλλικής υπαίθρου.

Ο


Ζ, το ρομπότ που ξεριζώνει τα ζιζάνια

Ήδη 30 κατασκευές από το πρώτο ρομποτικό μοντέλο της Naïo Technologies, το OZ, έχουν τεθεί σε λειτουργία σε χωράφια έκτασης έως 10 εκταρίων και βοηθούν στο πιο γρήγορο και αποτελεσματικό ξεχορτάριασμα των καλλιεργειών, ώστε οι αγρότες να εξοικονομούν χρόνο για άλλες εργασίες τους. 

Η καινοτομία του ΟΖ έγκειται στη δυνατότητά του να κινείται αυτόνομα στο χώρο με τη χρήση λέιζερ και κάμερας. Διαθέτει ειδικά μικροτσίπ και εξαρτήματα, που του επιτρέπουν να αναγνωρίζει τις καλλιέργειες και έτσι να ξεριζώνει μόνο τα ζιζάνια.

ANATIS, το ρομποτικό μηχάνημα για το σκάλισμα εδαφών
Το δεύτερο ρομπότ της Naïo Technologies ονομάζεται ANATIS και χρησιμεύει για το σκάλισμα του εδάφους σε καλλιέργειες λαχανικών που ξεπερνούν τα 10 εκτάρια σε έκταση. Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Carré SAS, εκ των κορυφαίων κατασκευαστών γεωργικών μηχανημάτων στη Γαλλία. 
 


Η συγκεκριμένη ρομποτική κατασκευή απευθύνεται σε μια αγορά 30.000 αγροτών που καλλιεργούν συστηματικά λαχανικά.

Ετοιμάζεται και τρίτο ρομπότ για τους αμπελώνες
Η Naïo Technologies επικεντρώνει πλέον την προσοχή της στην κατασκευή και ενός τρίτου ρομποτικού μηχανήματος, με εξειδίκευση στο ξερίζωμα ζιζανίων από τους αμπελώνες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, το συγκεκριμένο ρομπότ, που θα δοθεί στο εμπόριο εντός του τρέχοντος έτους, θα έχει σχετικά μικρό μέγεθος και θα μπορεί να καθαρίζει καθημερινά καλλιέργειες με έκταση μέχρι 5 εκτάρια.

Πάντα πρωτοπόρα στις τεχνολογίες η Naïo Technologies

Από το 2011 που ιδρύθηκε η εταιρεία μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να σημειώσει αρκετά σημαντική πρόοδο και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γάλλων αγροτών, που είναι από τους πλέον απαιτητικούς στην Ευρώπη. 

 
 
Μάλιστα, η Naïo Technologies κατάφερε να συλλέξει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ από τους μετόχους της και τους επενδυτικούς Ομίλους Emertec και CapAgro, πραγματοποιώντας μία διαδικτυακή καμπάνια συλλογής χρημάτων. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα επενδυθεί στην προσπάθεια επέκτασης της εταιρείας στη διεθνή αγορά και στη δημιουργία επιπλέον κατασκευών που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αγροτικού κλάδου.

INFO
Εταιρεία: Naïo Technologies
Χώρα: Γαλλία
Web: www.naio-technologies.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου