Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός


nova blue logo big Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
Αν μόλις έχετε πάρει Nova και θέλετε να εγκαταστήσετε την κεραία, να βρείτε τον κατάλληλο δορυφόρο και να ρυθμίσετε τον αποκωδικοποιητή τότε πολύ πιθανόν να ψάξατε στο google «Πως θα ρυθμίσω την Nova» και να ήρθατε σε αυτό εδώ το post. Μπορείτε πλέον να είστε ήσυχοι. Δεν χρειάζεται να ψάξετε πουθενά αλλού. Εδώ θα βρείτε ακριβώς όσα χρειάζεστε για να ρυθμίσετε μόνοι σας (παρέα με εναν/μία ακόμα) την Nova σας! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
Τι χρειάζεστε:
1.Τον αποκωδικοποιητή Novabox HD831 τον οποίο δίνουν μαζί με κάθε σύνδεση.NovaboxHD831 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγόςΣυμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία.
2.Την κάρτα Nova την οποία θα βρείτε μέσα σε μια πλαστική θήκη που βρίσκεται στο κουτί μαζί με τον αποκωδικοποιητή.
card Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
Συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία.
3.Το δορυφορικό πιάτο μαζί με τις βίδες και τα στηρικτικά που δίνουν με κάθε νέα σύνδεση.novadish Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγόςΣυμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία.
4.Δορυφορικό καλώδιο που βρίσκεται μέσα στην συσκευασία με το δορυφορικό πιάτο (30μ).rg6 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγόςΣυμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία.
5.4 βίσματα τύπου “Twist-On” (η συσκευασία περιλαμβάνει 2)twiston Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγόςΠρέπει να αγοράσετε δύο τεμάχια.
Κόστος: €2,00
6.Το LNB που βρίσκεται μέσα στην συσκευασία με το δορυφορικό πιάτο.lnb nova Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγόςΣυμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία.
7.Ένα αναλογικό Πεδιόμετρο, satfinder στα ελληνικά, όπως αυτό.SATFINDER KONIG Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγόςΠρέπει να το αγοράσετε ή να το δανειστείτε.
Κόστος: 5 έως 15 Ευρώ
8.Μια πυξίδα ή ένα Android smartphone ή έστω iPhone.HTCLeoCompass Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγόςΠυξίδα: Από 5 Ευρώ
Android App: Δωρεάν
iPhone App: Δωρεάν
9.Toν Seko ή κάποιον άλλο φίλο/συγγενή/άνθρωπο που ξέρει να διαβάζει.No person Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγόςΔιαθέτετε ήδη.
Κόστος: Ανεκτίμητο
10.Κινητό τηλέφωνο ή ασύρματος ή δυνατή φωνή.SonyEricssonW395 2 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγόςΔιαθέτετε ήδη.
Αφού συγκεντρώσετε όλα τα παραπάνω είστε έτοιμοι για την εγκατάσταση της Nova. Αν δεν νιώθετε ικανοί να το κάνετε μη διστάσετε ούτε στιγμή να καλέσετε κάποιο τεχνικό να σας την εγκαταστήσει, απλά να ξέρετε ότι θα είστε φτωχότεροι κατά €70,00 λεφτά με τα οποία θα μπορούσατε να πραγματοποιήσετε μερικά από τα τρελά σας όνειρα.
Αν νιώθετε έτοιμοι τότε προχωράμε βήμα βήμα στην εγκατάσταση της Nova (και ο Θεός βοηθός).
Στάδιο Α. Η Εγκατάσταση του καλωδίου.
Πολλοί θα σας πουν να ξεκινήσετε πρώτα με την εγκατάσταση του δορυφορικού πιάτου. Εμείς όχι. Το πρώτο στάδιο μιας σωστής εγκατάστασης είναι η διερεύνηση της βέλτιστης τοποθεσίας τοποθέτησης του πιάτου. Βέλτιστη τοποθεσία σημαίνει χώρος όπου η δορυφορική κεραία βρίσκεται μακριά από κτίρια, σε ανοιχτό χώρο(ταράτσα) με ανεμπόδιστη οπτική επαφή μεταξύ κεραίας και δορυφόρου. Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψη την απόσταση μεταξύ πιάτου-αποκωδικοποιητή. Όσο εγγύτερα βρίσκονται τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες λόγου μήκους του καλωδίου.
Αν βρήκατε την τοποθεσία που θα εγκατασταθεί η  κεραία τότε απλά απλώστε το καλώδιο χωρίς ακόμα να το κόψετε σε κανένα σημείο. Στην μία άκρη του καλωδίου, στην πλευρά του αποκωδικοποιητή, μπορείτε να τοποθετήσετε το βίσμα τύπου Twist-On (Φαίνεται παραπάνω). Παρακολουθήστε το παρακάτω video για να δείτε πως ακριβώς γίνεται αυτό.
Στην άλλη άκρη του καλωδίου μην κάνετε ακόμα τίποτα, ούτε καν να το κόψετε, πριν οριστικοποιηθεί η θέση της κεραίας και η τοποθέτηση της που ακολουθεί στο επόμενο βήμα.
Στάδιο Β. Η Εγκατάσταση της δορυφορικής κεραίας.
Η εγκατάσταση του δορυφορικού πιάτου πρέπει να γίνει σε σημείο όπου υπάρχει ανοιχτός ορίζοντας προς τον Νότο και λίγο Ανατολικά. Αν υπάρχουν εμπόδια μπροστά σας τότε ίσως να έχετε απώλειες στο σήμα που λαμβάνετε.
Απαραίτητα εργαλεία:
1. Σταυροκατσάβιδο
2. Γαλλικό κλειδί
3. Τρυπάνι
4. Αρίδα ΤσιμέντουΣυμβουλευτείτε τον υπάλληλο του  μαγαζιού για το βάθος και το μέγεθος της τρύπας που πρέπει να κάνετε στο τσιμέντο ή στον τούβλο.
5. Ούπατ πλαστικάΣυμβουλευτείτε τον υπάλληλο του μαγαζιού για το ποια ούπατ είναι κατάλληλα στην περίπτωση σας.
6. ΒίδεςΣυμβουλευτείτε τον υπάλληλο του μαγαζιού για το ποια ούπατ είναι κατάλληλα στην περίπτωση σας.
7. Το σχέδιο που βρίσκεται μέσα στο κουτί.
Τα 3,4,5,6 είναι απαραίτητα μόνο αν δεν έχετε μέρος (π.χ. κάποιο κάγκελο στην ταράτσα) για να στηρίξετε τον ιστό. Αν υπάρχει μέρος για στήριξη τότε είναι απαραίτητα μόνο τα 1,2 και 7.
Βήμα 1ο: Συναρμολογήστε την κεραία σύμφωνα με το σχέδιο. Μην σφίξετε μέχρι τέρμα το “Γ” τ(εκει ου μπαινει το LNB) πάνω στον οδηγό του αφού θα πρέπει να το ρυθμίσετε αργότερα.
Βήμα 2ο: Αν έχετε μέρος για να στηρίξετε τον ιστό τότε μπορείτε να το κάνετε απλά με δυο “δαγκάνες”. Σφιξτε τον σωλήνά του πιάτου σφιχτά πάνω στο κάγκελο. Είναι σημαντικό να είναι ασφαλισμένο καλά αφού είναι εκτεθειμένο στα φυσικά φαινόμενα (αέρας) που μπορεί να μετακινήσουν ολόκληρη το πιάτο και να χαλάσει η ρύθμιση που θα κάνουμε παρακάτω.
Αν δεν έχετε μέρος να στηρίξετε το ιστό τότε πρέπει πρώτα να στηρίξετε την βάση πάνω στην πλάκα ή στον τοίχο και μετά να βιδώσετε τον ιστό πάνω σε αυτό. Υπάρχουν ακόμα δύο λαμάκια που θα στηρίξουν επιπλέον τον σωλήνα. Στο σχέδιο που βρίσκεται μέσα στο κουτί με το πιάτο υπάρχουν σχέδια για τον τρόπο τοποθέτησης.
dish back Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
Βήμα 3ο: Τοποθετήστε το LNB στην άκρη του “Γ” με το βίσμα να “κοιτάει” κάθετα προς τα κάτω.dish side Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
Βήμα 4ο: Δείτε τα πιάτα άλλων σπιτιών και αντιγράψτε την κατεύθυνση του πιάτου στο περίπου. Σε αυτό το σημείο δεν απαιτείται ακρίβεια. Επίσης, η κλίση του πιάτου πρέπει να είναι γύρω στις 45 μοίρες. Ρυθμίστε το και αυτό στο περίπου (υπάρχει και οδηγός μοιρών πάνω στον μεταλλικό σύνδεσμο.dishbase Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
Με τοποθετημένο το πιάτο έφτασε η στιγμή να περιποιηθείτε και το καλώδιο το οποίο είχατε αφήσει μισό. Το καλώδιο πρέπει να φτάνει ακριβώς μέχρι το LNB συν ένα επιπλέον μέτρο για ασφάλεια. Κόψτε το καλώδιο και τοποθετήστε στο άκρο του το Twist-On βίσμα όπως ακριβώς κάνατε και πριν. Δεν χρειάζεται να το συνδέσετε ακόμα γιατί ακολουθεί η επίπονη διαδικασία της ρύθμισης.
Στάδιο Γ. Ρύθμιση της κατεύθυνσης του δορυφορικού πιάτου.
Φτάσαμε στο πιο επίπονο στάδιο: Το στάδιο της ρύθμισης του δορυφορικού πιάτου. Εδώ απαιτείται τόση ακρίβεια όση για να στοχεύσετε το δεξί παράθυρο ενός σπιτιού που βρίσκεται 36000 χλμ μακριά! Κάθε μοίρα απόκλιση σημαίνει ότι σημαδεύετε ημ1ο Χ 36000Km=628Km μακρύτερα από τον στόχο! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό έτσι δεν είναι;
Λίγα λόγια για τον δορυφόρο. Οι δορυφόροι που στέλνουν στην Γη το σήμα της Nova είναι οι Hotbird 6, Hotbird 8 και Hotbird 9. Τα δύο στοιχεία που πρέπει να ξέρουμε γι’αυτούς είναι ότι:
  1. Οι δορυφόροι αυτή βρίσκονται σε απόσταση 36000 Km (ίσως και λίγο παραπάνω) ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό.
  2. Η θέση τους είναι 13ο East του Γκρινουιτσ.
Τι σημαίνουν αυτά τα δύο στοιχεία:
  1. Το ότι βρίσκονται σε απόσταση 36000Km πάνω από τον ισημερινό σημαίνει ότι το δορυφορικό πιάτο πρέπει να έχει κλίση γύρω στις 45ο προς τον ουρανό.
  2. Το ότι βρίσκεται 13ο Ανατολικά του Γκρινουιτσ σημαίνει ότι η κατεύθυνση του πιάτου πρέπει να είναι περίπου 195ο από τον Βορά (με φορά τους δείχτες του ρολογιού) δηλαδή ΝότιαΝοτιοΔυτικά.
Παραπάνω χρησιμοποιήσαμε την λέξη “περίπου” γιατί κάθε περιοχή της Ελλάδας πρέπει να στοχεύσει διαφορετικά. Το πως θα βρείτε που πρέπει να στοχεύσετε στην δική σας περιοχή υπάρχει αυτό εδώ το εργαλείο. Εισάγεται την διεύθυνση σας και τον δορυφόρο (Hotbird 6/8/9) και βρείτε ακριβώς που πρέπει να στοχεύσετε. Στο παράδειγμα τις παρακάτω εικόνας χρησιμοποίησα σαν δεδομένο την διεύθυνση Δεκελείας 65, Νέα Χαλκηδόνα και τους δορυφόρους Hotbird 6/8/9 και μου έβγαλε ότι πρέπει να στοχεύσω 193,4 μοίρες από τον ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΒΟΡΡΑ (αυτόν που δείχνει η πυξίδα) με κλίση προς τον ουρανό 44,5 μοίρες. Για μεγαλύτερη ευκολία πάρτε για σημάδι ένα κτίριο που αναγνωρίσατε στον χάρτη και που απο πάνω του περνάει η πράσινη γραμμή.
satfinder Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
Σε αυτό το σημείο έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε: Της 193,4 μοίρες δεξιόστροφα από τον Βορρά και της 44,5μοίρες κλίση. Την κλίση μπορούμε εύκολα να την ρυθμίσουμε αφού στον μεταλλικό οδηγό που συγκρατεί το πιάτο υπάρχουν ενδείξεις. Ρυθμίστε το χονδρικά στις 45 μοίρες.
Σημείωση: Για να είναι σωστή η κλίση πρέπει ο σωλήνας στον οποίο έχει τοποθετηθεί το πιάτο να είναι εντελώς κάθετος στο έδαφος ή αν βρίσκεται σε τοίχο να είναι εντελώς οριζόντια.
Για την κατεύθυνση τον 193,4 μοιρών πρέπει να χρησιμοποιήσετε πραγματική πυξίδα ή την πυξίδα ενός smartphone ή την μέθοδο με τον χάρτη που αναφέραμε πριν. Για να βρείτε την κατεύθυνση αυτή με την πυξίδα θα πρέπει ο δείκτης (όχι η κόκκινη πλευρά) να δείχνει 193,4 μοίρες  και ταυτόχρονα το LNB της κεραίας να βρίσκεται εντός της νοητής επέκτασης του δείχτη της πυξίδας. Αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την πυξίδα δοκιμάστε την χονδρική μέθοδο του χάρτη στοχεύοντας σε κάποιο γνωστό σας κτίριο από το οποίο περνάει η πράσινη γραμμή. Καντε zoom in στον χάρτη και η ακρίβεια θα είναι αρκετά καλή.
Στάδιο Δ: Λεπτομερής ρύθμιση.
Αν φτάσατε επιτυχώς ώς εδώ τότε είστε σε καλό δρόμο. Το μόνο που απομένει είναι η μικρομετρική ρύθμιση ώστε να επιτύχετε ακριβώς τον δορυφόρο. Εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πεδιόμετρο, τον αποκωδικοποιητή και έναν άνθρωπο.
Βήμα 1ο: Σε ένα κομμάτι καλώδιο (περίπου 2m.) που σας έχει περισσέψει τοποθετήστε δυο βίσματα Twist-On και συνδέστε το ένα άκρο του στον ακροδέκτη που βρίσκεται πάνω στο πεδιόμετρο και γράφει συνήθως “to LNB”. Το άλλο άκρο αυτού του καλωδίου συνδέστε το στο LNB.
Βήμα 2ο: Συνδέστε την άκρη του καλωδίου που φτάνει στην κεραία με τον άλλο ακροδέκτη του πεδιομέτρου και συνήθως γράφει “to Rec.”.
Βήμα 3ο: Αποσυσκευάστε τον αποκωδικοποιητή, συνδέστε τον στην πρίζα, βάλτε την κάρτα ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ που αναφέρεται στις οδηγίες της κάρτας και συνδέστε το καλώδιο της δορυφορικής κεραίας.
Βήμα 4ο: Ανοίξτε τον δέκτη.
Βήμα 5ο: Με τα πλήκτρα “Menu”, βελάκια και “ΟΚ” φτάστε περιηγηθείτε στο menu της Nova. Μενου –> Ρυθμίσεις –> Εγκατάσταση (κωδικός 1234) –> Ανίχνευση Σήματος. Εδώ είναι η οθόνη όπου βλέπετε τις στάθμες του σήματος που λαμβάνετε. Η στάθμη του σήματος και η ακρίβεια του σήματος θα πρέπει να είναι πάνω από 85% για να είναι σχεδόν τέλεια η λήψη. Αυτό θα προσπαθήσετε να κάνετε στα επόμενα βήματα.menu2 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
menu1 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
menu3a Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
menu3 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
menu4 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
Βήμα 6ο: Τοποθετήστε τον άνθρωπο σας μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθεί τις στάθμες και εσείς ανεβείτε στην ταράτσα.
Βήμα 7ο: Ξεβιδώστε ελαφρώς τις βίδες στην κεραία που είναι υπεύθυνες για την περιστροφή και την κλίση προς τον ουρανό.
Μιλήστε με τον άνθρωπο που βρίσκετε στην τηλεόραση για να δείτε που βρίσκονται οι στάθμες. Αν είναι μηδέν τότε ξεκινήστε με αργά να “σκανάρετε” τον ουρανό με την κεραία. Προσοχή: Οι κινήσεις να είναι ελαφρές και πολύ μικρές γύρω από την περιοχή που στα προηγούμενα βήματα στρέψατε το πιάτο. Όταν ο άνθρωπος σας σας φωνάξει “Οπα κάτι βλέπω, Στοοοοοοοοπ” τότε σταματήστε εκεί.
Βήμα 8ο: Σκοπός της ρύθμισης με το πεδιόμετρο είναι να φτάσετε στο κατώτερο επίπεδο του περιστροφικού διακόπτη και η βελόνα να δείχνει τέρμα δεξιά. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πετύχει τον δορυφόρο με ακρίβεια μέτρου!
SATFINDER KONIG1 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
Ξεκινήστε έχοντας το ποτενσιόμετρο στα δεξιά. Αν ο δείκτης είναι τέρμα αριστερά τότε πρέπει να περιστρέψετε τον διακόπτη προς τα αριστερά ώστε ο δείκτης να φτάσει κοντά στο μηδέν.  Όταν γίνει αυτό κινείστε ελαφρώς (πολύ ελαφρώς) το πιάτο προς τα δεξιά ή τα αριστερά, προς τα πάνω ή προς τα κάτω ώστε η βελόνα να φτάσει πάλι στο τέρμα δεξιά. Συνεχίστε την διαδικασία αυτή ώσπου και το ποτενσιόμετρο να βρίσκεται σχεδόν τέρμα, αν όχι στο τέρμα, αριστερά και ταυτόχρονα ο δείκτης να δείχνει τέρμα δεξιά. Λογικά σε αυτό το σημείο οι στάθμες θα δείχνουν αρκετά καλά ποσοστά.
Βήμα 9ο: Πηγαίνετε στην τηλεόραση και κάντε σκανάρισμα καναλιών από το  Μενού->Ρυθμίσεις –> Τεχνικές Ρυθμίσεις –> Εγκατάσταση (κωδικός 1234) –> Σάρωση Δικτύων. Όταν ολοκληρωθεί η σάρωση θα πρέπει να έχετε βρει 11 Μπουκέτα, 4 πάροχους, 180 Υπηρεσίες TV και 20 Υπηρεσίες Radio. Είναι έτσι; Αν ναι αυτό ήταν. Τα καταφέρατε! Αν όχι τότε μάλλον έχετε “κλειδώσει σε άλλον δορυφόρο. Θα πρέπει να ξαναγυρίσετε το 7ο Βήμα.menu2 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
menu1 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
menu3a Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
menu31 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
menu5 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
menu6 Ρύθμιση Nova: Ο απόλυτος οδηγός
Βήμα 9ο: Σφίξτε όλες τις βίδες της κεραίας!
Τελικό Στάδιο
Φτάσατε ως εδώ; Ανέλπιστο! Μένει μόνο η ενεργοποίηση του πακέτου που είναι μια απλή διαδικασία, η ευκολότερη από όλες τις προηγούμενες.
Έχετε έτοιμα τον αριθμό ταυτότητας, το ΑΦΜ, τον ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΡΤΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΗΣ NOVA και ΤΟ SERIAL NUMBER του αποκωδικοποιητή. Καλέστε το 210 6602000 και σε λιγότερο από 10 λεπτά θα έχει ενεργοποιηθεί η Nova που εσείς ο ίδιος εγκαταστήσατε!
Tags
ΠΗΓΗ:   akouseto.gr

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

CAR BUILDER>> HOW THE NISSAN GT-R IS BUILT



Having posted a few R35 GT-R features so far I thought it would be interesting to see how the most affordable supercar on the planet is actually put together. It's not often that manufacturers let you wander around their production lines, but Nissan has nothing to hide and gave us an in depth tour of how a car of this caliber comes together.
It all begins at the Yokohama plant, where the mighty VR38DETT is put together. The GT-R's engine couldn't have been assembled in a better place as this is where the RB26 and S20 engines of the two previous generations of GT-Rs were made. Away from the automated production lines where the MR motors are built, destined for use on smaller Nissan and Renault vehicles, is a separate climate and humidity controlled room. This is where a team of takumi or "specialist" skilled workers create the most powerful production car engine Nissan has ever built.
As soon as the prepped VR38 engine block enters the clean room it is placed on a rig and a single technician takes care of building it from start to finish, as he moves around the various areas of the room where different build steps are carried out. It reminded me more of an F1 workshop than a run of the mill car factory, perfectly exemplifying how much Nissan have put into the GT-R project. It takes about 200 minutes to built one engine and at the time of the visit production was set at 27 units per day. With the GT-R now on sale in Europe there is a good chance engine production may have increased to meet demand.
Here is a technician showing us the aluminum intake plenum, a part that has been carefully designed to provide a balanced flow of air to each of the VR38's six cylinders. 
Once each engine is produced it is placed on a bench dynamometer where a series of power and torque checks are carried out. At the same time each engine is put through a brake-in cycle which lasts 60 minutes, something that needs to be done to guarantee it will perform as it should straight out of the box. From the Yokohama plant the engines are packaged and sent to one of Nissan's biggest plants up in Tochigi-ken, which is precisely where we headed next! 
Like the engine, the Borg and Warner GR6 dual clutch transmission, arrives already built to the Tochigi plant. It is all one piece with the rear differential housing, while on the opposite side you can see where the two propeller shafts will be connected to.
Both the front and rear subframes assemblies are build off the car on special rigs. Here you can see the rear being put together along with the gearbox, suspension arms, hubs and brakes.
Once everything is put together the front and rear suspension is laser-aligned and then lifted from the rig and brought to the production line to be fitted to the car.
The GT-R is assembled on the same production line as other Nissan premium vehicles like the Cima (Infiniti Q45) and the Skyline (Infiniti G37),
After painting this is one of the first steps of the build process. You can see the wiring loom ready to be installed in the bare-metal interior.
Specially molded body protectors are applied to prevent scratches and damage when the cars are being built. 
The front pipes of the exhaust system were being fitted here along with the wheel-arch inner liner. Just look at the size of the front brakes!
Engine ancillaries are then addressed, like the radiator overflow tank being fitted here.
Once the R35 is completed it is put on a rolling-road for the first set of tests. The cars are driven up to 120 km/h to check everything is working fine. Once this test is completed...
...the cars are driven onto the brightly lit quality control line where fit and finish, body tolerances and paint quality are meticulously looked at.
The interior, engine bay and trunk areas are also checked over, as well as door and trunk operation.
It is then off the production line and to one side of the factory building where the cars wait for their final tests.
One by one the GT-Rs are driven out onto the test course that wraps around the factory grounds. Here a group of testers drive the cars to check that everything is working as it should as well as taking care of some bed-in procedures. These are done to brake-in the Brembo brakes and the clutches in the GR6 dual-clutch gearbox. To do this the cars are lined up, accelerated hard up to the top of third gear at which point the tester goes hard on the brakes keeping his right foot planted on the accelerator.
This is repeated a few times after which the cars are taken back into the factory to have the clutches adjusted and tolerances checked.
With the cars built, run-in and final checks taken care of they are prepared for pick up. It is then off to the dealers where they will be delivered to their new owners. Despite the engine, drivetrain and brakes having been run-in properly Nissan still suggests owners take it easy for the first 2000 km, something I'm sure would be a torture to do! 
Next up it's off to Sendai Hi-land to sample the most extreme R35 GT-R to date, the SpecV.

-Dino Dalle Carbonare