Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ. Καστοριάς στο διαγωνισμό F1 in Schools Ομάδα έξι μαθητών από το ΕΠΑΛ Καστοριάς (της Γ ταξης 4 ειδικότητας οχημάτων-1 Ηλεκτρονικων- 1 Πληροφορικης) εχουν  δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό F1 in Schools.

-    Το F1 in schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, νέες τεχνολογίες, μηχανική, μαθηματικά.
-    Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές εξοικειώνονται με επιχειρηματικές έννοιες, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ένα τελικό προϊόν (μια μικρογραφία αυτοκινήτου F1 από συνθετικό υλικό), χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες πληροφορικής (CAD/CAM εργαλεία) και αναπτύσσουν ικανότητες που συνδέονται με τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. 
-    Τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος είναι:
·         Πλάνο
·         Σχεδιασμός
·         Ανάλυση
·         Κατασκευή
·         Δοκιμή
·         Αγώνας
Στο πρόγραμμα F1 in Schools οι μαθητές μαθαίνουν βασικές αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων και ενθαρρύνονται να συνεργάζονται με Εκπαιδευτικούς και Ιδιωτικούς φορείς της περιοχής τους. Επίσης, μαθαίνουν να σχεδιάζουν και υλοποιούν ένα σχέδιο (business plan), προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους.


Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν στην Αθήνα στις 22-24 Απριλίου 2016.

Σχεδια της κατασκευης 
VIDEO απο τις δοκιμες στον χωρο του σχολειου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου