Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣΣτα πλαίσια του προγράμματος « ΒΙΟτοπος: η φύση στην αυλή μας » ο Αρκτούρος και το συνεργείο του με επικεφαλή την Γεωπόνο κ. Κεφαλά Νίκη, επισκέφθηκαν το ΕΠΑΛ Καστοριάς, με σκοπό την εγκατάσταση του «βιότοπου της αρκούδας», σε τμήμα του προαύλιου χώρου του σχολείου.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Νιάρχου και θα «ταξιδέψει» σε 15 σχολεία και 5 ιδρύματα όλης της χώρας, με βασικό σκοπό, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τους τύπους βιοτόπων της ηπειρωτικής Ελλάδας, την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον, προάγωντας την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 3ετής και για την επιτυχία του θεωρείται απαραίτητη, η συμμετοχή μαθητών και  καθηγητών καθώς και της ευρύτερης σχολικής κοινότητας.
Από τις 14 Οκτωβρίου και για τρείς ημέρες, ο Αρκτούρος και το συνεργείο του, αλλά και πολλοί μαθητές μας, προετοίμασαν τον χώρο του βιότοπου, φύτεψαν τα δένδρα και τους θάμνους που αποτελούν μέρος του φυσικού περιβάλλοντος της αρκούδας, ενημερώθηκαν και συζήτησαν τόσο για το μεγάλο θηλαστικό, όσο και για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Η σημαία που κυματίζει δίπλα στην κεντρική είσοδο του σχολείου μας καθώς και η εικαστική παρέμβαση σε κεντρικό τοίχο, υποδηλώνουν τη θέληση του ΕΠΑΛ να πρωτοστατεί σε περιβαλλοντικά προγράμματα που αναβαθμίζουν και καλλωπίζουν όχι μόνο το στενό σχολικό περιβάλλον αλλά και ολόκληρη την περιοχή, μιάς και πιστεύουμε πως το σχολείο μας θα γίνει πόλος έλξης και για άλλα σχολεία, τα οποία θα είναι χαρά μας να ξεναγήσουμε στον βιότοπο μας και να μοιραστούμε μαζί τους την υπέροχη εμπειρία μας!

\


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου